Fényképek - Református Egyház

Tartalomhoz ugrás

Fényképek

Galéria
 2017. október 14.
Reformációi emléknap
 
Ahogy országosan, így nagyközségünkben is megemlékeztünk – a Decsi Református Egyházközség Presbitériuma szervezésében, ünnepi istentisztelet keretében - a Reformáció 500. évfordulójáról. Délelőtt 10 órakor a decsi Református templomban a Kajsza Kvartett zenéjével kezdődött az ünnepség. Ezt követően Papp Zsolt Endre református lelkész köszöntötte a vendégeket, majd tartott apostoli köszöntőt és igehirdetést. Az ünnepi beszédet Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős államtitkára tartotta, majd a Pécsi Református Gimnázium kórusnak műsora következett. Ezt követően Horváth István a Megyei Jogú Városok Felelős Tárcanélküli Miniszter államtitkára mondott köszöntőt, majd a Kajsza Kvartett műsora következett. Ez után Antal Zsolt nagyközségünk polgármestere mondott köszöntőt, és egyben átadta a decsi református templom felújítására szánt hozzájárulás felajánlásáról szóló okiratot. A Decsi Református Gyülekezet műsorát követően Rácz József, a Tolnai Református egyházmegye esperese záró gondolataival fejeződött be az ünnepség. Pappné Szakács Csilla szeretetvendégségbe hívta a megjelenteket a decsi Faluház nagytermébe. Az ünnepi istentisztelet után a református templom előtti tégen népviseletbe öltözött fiatalok „lépőt” táncoltak.
3. Református bál 2017. július 1.
<
 
>
A Faluház színháztermében került megrendezésre a 3. Református Bál. A jótékonysági bál célja a református templom felújításának támogatása.

A "Ritmo" táncegyüttes nyitótáncát követően Antal Zsolt polgármester úr hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, majd Papp Zsolt Endre református lelkész köszöntője következett. Az est a "Grácia" hegedűtrió műsorával folytatódott, akik természetesen nem feledkeztek meg a megjelentek megénekeltetéséről sem. A trió műsora megérdemelt vastapssal és ráadással zárult. A műsoros rész után vacsora, majd tánc következett. A talpalá valót Kóbor Gábor biztosította. Ezt követően tombola következett értékes díjakkal. A bál, hajnalig tartó táncmulatsággal ért véget.
Ökomenilus Istentisztelet 2016. augusztus 20.-a alkalmából
<
>
Somos Zsuzsa képzőművész húsvéti kiállításának megnyitója 2016. március 20.
<
>
Felnőtt konfirmáció 2013. december 1.
Játszóház 2013. március 28.
Vissza a tartalomhoz